Győri színházlátogatás: Pletyka

2012. február 24.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is meghirdettük a turisztikai csoport tagjainak a győri színházlátogatást. A Pletyka című előadásra esett a választás.
Röviden Neil Simon bohózatáról:
A bronxi születésű Neil Simon a nevettetés igazi nagymestere. Jellemzően az amerikai társadalmi rétegeket figurázza ki, élethelyzeteket karikíroz.
Darabjai meghódították az egész világot, köztük Magyarországot is.
A Furcsa pár, a Napsugár fiúk, a Sweet charity, a Mezítláb a parkban, mind jól csengő címek a színházba járók körében, akárcsak a legutóbb.
Neil Simon sikerdarabja a pletykáról szól. A pletyka természetrajzán keresztül szól a sznobságról, a prüdériáról, a naivságról, természetesen jó adag kellemes humorral körítve. Igazi örömjátékot kínál Neil Simon a benne szereplő színészeknek.
Egy elegáns New York-i villa házigazdái vacsorára hívják barátaikat. Ebben még semmi meglepő nem lenne, ha egy rejtélyes baleset kapcsán nem indulna meg a szóbeszéd lavinája. De megindul. Az egymás után érkező vendégek között halk suttogás kezdődik, amely felerősödik és terjed, egyre dagályosabbá válik a titokzatos eset hullámverése. A parti végén kiszálló rendőrség előtt már egy fantasztikus, hihetetlen történet kerekedik ki, pedig… Fergeteges komédia a Pletykák, avagy útmutató arra nézve, hogyan éljünk túl egy kellemesnek induló, de elképesztő kanyarokkal „életveszélyessé” váló baráti vacsorát.
A bohózatot Balázs Péter színész, rendezőt állította színpadra a Győri Nemzeti Színházban és 33 társammal elfeledtük az egész hét fáradalmait a két felvonás alatt...
Valószínű, hogy ezentúl a február hónapot átnevezzük a „nevetés hónapjának”!

Bierbauer Imréné