Gerecse 20

2012. április 28.

XXIX. Gerecse 10, 20, 50 km-es teljesítménytúra
A bábolnai „Mérföldkő Turisztikai Csoport” tagjai közül a korábbi években többen indultak már, ezen a nagy hagyományokkal rendelkező teljesítménytúrán. Elsősorban az IKR dolgozói kedvelik ezt az útvonalat, és a kihívást!
Úgy döntöttünk, hogy az idei év programkínálatába betervezzük mi is.
Az időpontot, és a távolságokat megbeszélve, legtöbben a 20 km megtételét választottuk. A tavasz színei és napsugarai kedveztek a távolság megtételéhez.
Gerecse 20 teljesítménytúra startlap Az útvonalról röviden: Rajt a Jubileumi Parknál, majd a kék pötty, és egyéb túrajelzéseket követve a János –forrásnál pihentünk meg először. Kisebb kapaszkodóval a Vaskapu érintésével jutottunk el Vértestolnára, ahol már hosszabb pihenő következett, hisz kb. a táv felénél tartottunk. A pihenőknél rátaláltunk több ismerős túratársunkra, akik szintén vállalták a megmérettetést. Egy hosszabb leereszkedő után, aminek útvonala szántóföldek között vezetett, az erős napsütéstől kimelegedve, a Kisréti pecsételő helyre értünk. Innét indultunk tovább a Turul emlékműhöz, ahol megkaptuk a teljesítést igazoló negyedik lenyomatot is a térképes startlapunkra. Megcsodálva a városra néző kilátást, már csak a cél állomásra való visszaút maradt, ami 425 lépcsőfok lelépésével kezdődött. Nem örültünk, hogy a városon kellett végighaladnunk, de így osztották be a távolságot a Komárom-Esztergom Megyei Természetbarát Szövetség munkatársai.
Végül a bábolnai csoport 15 tagja kb. 6 óra alatt tette meg az utat. A túrajelvényt feltűzve, jócskán elfáradva, de sok pozitív energiával feltöltődve értünk haza.
Bízom, abban, hogy jövőre többen velünk tartanak, és kipróbálják állóképességüket. Mi ezt megtettük!
Gratulálunk Töltősi Máténak, a csoport legfiatalabb tagjának, aki ezen a napon ünnepelte a 11. születésnapját! Finom hagymaillattal, és receptötletekkel tértünk haza. A legközelebbi találkozón szeretnék egy kis levélcsokrot átadni azoknak is, akiknek nem sikerült eljönni, de talán majd jövőre.

    Statisztika:
  • Teljes táv: 24,2 km
  • Menetidő: 6 óra
  • Legalacsonaybb pont: 193 m
  • Legmagasabb pont: 508 m
  • Összes szintkülönbség: 1261 m
  • Átlagsebesség menet közben: 5,3 km/óra

Fotóink a Képek menüpont alatt találhatóak!

Bierbauer Imréné