A RAVAZDI RÓKA nyomában

2013. április 13.

Kihasználva a jó időt, több túratársammal nekivágtunk a Győri Vasutas Természetjáró Egyesület által meghirdetett teljesítménytúrának a Pannonhalmi-dombságban.
A szervezők gondolva az eltérő igényekre 10 – 15 – 20 – 30 – 40 – 50 km távon hirdették meg a versenyt. A benevezett több száz természetjáró között Bábolnáról is többen elindultak a népes mezőnyben.
A szervezők mindenre kiterjedő figyelmességgel fogadták az indulókat. A túraútvonalat kiszagozták, térképes útvonalleírást kaptak az indulók, a bélyegzőhelyeken frissítő itallal, étellel és édességgel fogadták az érkezőket. Az útvonal végén kitűző, ill. oklevél várta a beérkezőket. Aki úgy gondolta, hogy éhségét és szomjúságát csillapítja , az megtehette a Jegenye Étteremben.
A dombos táj növényei még csak most pihenték ki a tél megpróbáltatásait, de már az aljnövényzet megmutatta színeit. Mindegyik útvonal más arculatát ismerhettük meg a vidéknek. Mi a Rekettyés –tető, a Vadalmás, a Jánosházi pihenő környékét jártuk végig 16 kilométeren keresztül. Távolból jól látható volt a Bencés Apátsági templom, a Sólymos Szilveszter-kilátó, és a Csóka-hegy.
Bízom abban, hogy a jövőben egyre többen csatlakoznak a meghirdetett túrákhoz, melyeket minden alkalommal közzéteszünk a honlapunkon.

Fotóink a Képek menüpont alatt találhatóak!

Bierbauer Imréné