Nyuszi ült a fűben...

2016. március 19.

Ebben az évben a tatai, majd soproni városi sétánk után József napjának reggelén indultunk az idei év első igazi túrájára. Igaz „Sándorék” nem előlegezték meg a meleget, de ez nekünk nem okozott gondot.
Programunkat Lébényben az Árpád-kori Szent Jakab templommal való ismerkedéssel kezdtük a hozzá kapcsolódó látogató központ idegenvezetőjének segítségével. A főapostol lébényi szentélye nem csupán történelmünk fontos része. Itt van El Camino (Az Út) a Camino Húngaro magyarországi zarándoklók pihenő helyének fontos állomása is. A látogató központ kiállításán megismerhettük azt is, hogy a zarándokok miért is indulnak útnak.
Lébényhez kapcsolódó történelem utáni kíváncsiságunkat kielégítve, elindultunk a Hanság érdekes világának, természeti szépségeinek felfedezésére. Hangulatot fokozta a velünk tartó három kisnagyfiú felszabadult szaladgálása, akiket elismeréssel figyeltünk, hogy még a „tücskök-bogarak” felderítésére is maradt elég energiájuk. Laci bácsi „voki-tokija” tovább fokozta a hangulatot.
Minden lépésnél látszottak a tavasz jelei, a virágok és a fák friss hajtásai. A sík mezőkön az őzek tisztes távolságban ugyan, de gyakran megmutatták magukat. Nyuszik bátor ugrálása figyelmeztetett a húsvét közeledtére.
Utunk Fehértó községen vezetett keresztül, ahol a kétszáz lelket számláló település főterén kedves, kreatív dekorációk figyelmeztettek a közelgő ünnepre. A kényelmes, közel 11 km-es sétánkat Kónyon a Dianna pihenőnél fejeztük be.

Hanság

Fotóink a Képek menüpont alatt találhatóak!

Bihari Gábor