Bábolnán vacogtak...

2017. január 28.

mi jól kimelegedtünk...
Idei első túránkon 21 bátor - a prognosztizált zimankótól nem megijedő, nem influenzás, nem tunya - sporttárs tette meg a fél óránál nem sokkal hosszabb buszos utazást Tényőig.
Innen indultunk meg teljesítendő a 12 km-es gyalogtúránkat.
És csodát láttunk: benn az erdőben, - ahol kényelmes, széles szurdok-szerű utakon mentünk dombnak fel/völgynek le - abszolút szélcsend volt, aminek következményeként szubjektíve még a hideget sem éreztük! Persze, ezt az érzést azért támogatta a gyaloglás, a hátizsák cepedlizés okozta kimelegedésünk is! Oly annyira, hogy - a megszokottól eltérően - nem is tudtunk a pihenőre kinézett helyeken sokat időzni, mert éreztük testünk hűlését! Le s fel sétálva ettük meg a magunkkal hozott tízórait, kortyolta el ki-ki a magával hozott italt, olvastuk el a turistáknak kitett táblák okosságait, dicsértük társunk orcájának kipirulását, aztán - uccu neki - folytattuk utunkat.
Az erdőből kiérve a kátyús, jégbordás út kissé lassította és nehezítette ugyan a tempót, de Sokorópátka határában, a távolban délibábként előttünk lebegő Sokoró Vendégház erőt adott a nehézségek leküzdésére. Megérkezve terített asztal várt minket egy különteremben, ahol bekészített forró teát kortyolhatott mindenki igénye szerint.
Jó kedvre derülve, nagy kacagások közben - az egyébként egészen elfogadható árú étlapon lévő - levesek, édességek elfogyasztása után a már iderendelt buszunkba szállva rendben (és hamar) hazaértünk.

Fotóink a Képek menüpont alatt találhatóak!

Katona László